Over Debby Bijl

Mijn naam is Debby Bijl (1972) en ik ben in september 2010 afgestudeerd als body stress release practitioner.

Ik zal eerst wat over mezelf vertellen.
Na de Hogere Zeevaartschool op Terschelling ben ik 5 jaar werkzaam geweest bij Shell tankers als stuurvrouw en machinist.
Vervolgens kreeg ik de mogelijkheid om voor mijn werk naar Noorwegen te gaan. Samen met mijn man heb ik 3 jaar in Noorwegen gewoond waar we ook 2 kinderen hebben gekregen.
Bij terugkomst in Nederland kregen we nog 2 kinderen en ik heb ik mij helemaal gewijd aan het moederschap.

Ondertussen had ik regelmatig last van mijn onderrug. Een onstabiel gevoel en soms ‘schoot’ het er gewoon in waardoor je een paar dagen uit de roulatie was. Je kan je dan niet bewegen zonder pijn en het tillen was dan erg moeilijk en soms onmogelijk, wat erg lastig is met jonge kinderen……

Diverse keren heb ik verschillende therapieën en behandelingen geprobeerd met weinig of tijdelijk resultaat.
Ik ben met body stress release in aanraking gekomen omdat ik er iemand over hoorde vertellen. Het klonk  wat vaag en tegelijkertijd stond ik open voor alle mogelijke oplossingen. Ik besloot dus om een poging te wagen.

De eerste keer dacht ik nog: ‘dat dit kan werken, het is zo licht en prettig dat kan geen effect hebben’.
’s Avonds kwam de reactie. Heel erg moe, met een branderig gevoel van binnen en rillerig van buiten.
Na de 2e release was ik weer erg moe en had ik een ‘strakke band’-gevoel in de rug en buik en had ik het heel erg koud. Je kon gewoon merken dat het lichaam aan het werk werd gezet ook in de dagen erna……Er kwam beweging in. Dit hield niet in dat mijn klachten meteen verdwenen waren!
Na de 6e release werd ik erg stijf in mijn rug.
Ik werd er moedeloos van en wilde stoppen, mijn practitioner was juist enthousiast. Hij kon eenvoudig uitleggen dat de stijfheid duidelijk het gevolg was van het loslaten van de jarenlange opgebouwde spierspanning en dat het herstel nu was ingezet. En dat klopte, de stijfheid hield nog een paar dagen aan en verdween daarna vanzelf (zonder oefeningen te doen) waarna ik me heerlijk soepel voelde en mijn rug veel stabieler was dan de laatste jaren.
Daarna ben ik in ‘onderhoud’ gegaan. Dit omdat je toch elke dag weer wordt bloot gesteld aan spanningen waar je lichaam, zonder dat je daar wat aan kan doen, op reageert.

Ik werd steeds meer geïnteresseerd in de techniek zelf en heb het boek van Gail Meggersee (de ontwikkelaar van BSR) gelezen.
Ik kreeg steeds meer het gevoel van ‘dit wil ik ook doen!!’.
Het leek me geweldig om andere mensen te kunnen helpen. Hun klachten te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren met deze zachte en eenvoudige techniek.

En nu, met ruim 10 jaar mijn diploma op zak en een goed draaiende praktijk ben ik nog steeds erg enthousiast over de techniek. Als ik naar mezelf kijk voel ik mij zowel mentaal als fysiek in topvorm. Door de regelmatige onderhoudsreleases was ik zelfs in staat om in 2021 de Atlantische Oceaan over te roeien. Het mooiste is dat het lichaam op natuurlijke wijze en zonder invloeden van buitenaf (operaties, medicijnen etc.) teruggaat naar een gezonde situatie. De releases geven de aanzet om het zelfherstellende vermogen van het lichaam te stimuleren en te optimaliseren.

Ik hoop u graag te zien in de praktijk zodat U zelf de goede resultaten van body stress release kan ervaren.
Inmiddels heb ik ruim 500 cliënten in mijn praktijk gehad en de ervaringen van deze cliënten zijn zeer positief.