BSR methode

Body Stress Release is gebaseerd op een diep respect voor de wijsheid van het
lichaam en het aangeboren vermogen zichzelf te genezen.

…………………………………………………………………………………….

De methode
Het opslaan van spierspanning (body stress) is goed georganiseerd; het lichaam zorgt ervoor dat dit in bepaalde patronen gebeurt.
De Body Stress Release practitioner is opgeleid om deze patronen te herkennen en op te sporen waar en in welke richting deze zich bevinden. Hij doet dit door bepaalde gebieden rondom de wervelkolom te testen en maakt hierbij gebruik van het zogenoemde bio-feedback mechanisme van het lichaam. Wanneer er sprake is van vastgezette spierspanning zal het lichaam tijdens het testen reageren door middel van reflexen. De practitioner kan deze reactie aflezen als een lichte beweging in de voeten.
Op die manier kan heel zorgvuldig worden vastgesteld welke releases de cliënt nodig heeft en in welke richting deze moeten worden uitgevoerd.
Deze methode is effectief omdat er geen eigen interpretatie nodig is, niet van de cliënt en niet van de practitioner. Het is ook niet nodig om erin te ‘geloven’.

De behandeling bestaat uit het geven van kleine, lichte impulsen met de vingers, duimen of handen op de juiste spieren en in de juiste richting.
Het lichaam kan door deze impulsen de spanning laag voor laag loslaten. Hierdoor krijgt het zenuwstelsel weer de ruimte en de communicatie tussen de hersenen en het lichaam zal herstellen.
Dit is cruciaal voor het zelfgenezende vermogen dat ervoor zorgt dat de natuurlijke veerkracht en gezondheid terugkeert.