Wat wordt er behandeld bij een BSR sessie?

BSR is een complementaire gezondheidstechniek die het lichaam helpt om de beschermende spierspanning los te laten.
Deze spierspanning is vaak ontstaan als gevolg van overbelasting.

Wanneer de overbelasting te sterk is zal het lichaam de bescherming blijvend vastzetten, dit noemen we bodystress.
Als gevolg daarvan kunnen diverse fysieke klachten ontstaan.

Een BSR practitioner ‘behandelt’ dus niets. Hij zorgt ervoor dat de oorzaak van de klachten – de beschermende spierspanning op de plaats van overbelasting – verdwijnt. Dit gebeurt door uw lichaam zelf. Het natuurlijke vermogen van het lichaam om zich zelf te herstellen wordt op deze manier geactiveerd en als gevolg hiervan verdwijnen ook de klachten die door de vastgezette spierspanning werd veroorzaakt.
Deze klachten kunnen zijn: beperkte mobiliteit, pijn of stijfheid in rug, nek, hoofd, schouders, benen, heupen of last met het spijsverteringsstelsel, hoofdpijn, migraine, whiplash, menstruatieproblemen, eczeem, astma, slaapstoornissen, depressies en oververmoeidheid.
Ook bij kramp, duizeligheid, RSI, concentratieproblemen, hernia’s, brandend maagzuur, groeipijn bij kinderen, onrust en bedplassen, buikkramp en bij huilbaby’s kunt u denken aan teveel opgeslagen spierspanning.

Bij acute en hevige klachten raden wij aan eerst een arts te raadplegen.

Als u andere klachten ervaart en u wilt weten of u iets heeft aan Body Stress Release, neem dan contact op met uw practitioner.